dijous, 18 de febrer del 2016

Preparem i llegim el pregó dels infants



Aquests primer mes i mig de l'any 2016 hem estat treballant per redactar el pregó dels infants que ens va encarregar l'alcaldessa per donar el tret de sortida de les Festes de Santa Eulàlia.


La Laia, durant el mes novembre i desembre ens anava enviant reptes poètics i un joc dels drets dels infants per escalfar motors per la feina de crear estrofes pel pregó. Hem treballat endevinalles, cal·ligrames, metàfores i onomatopeies. Fins i tot ens va venir a gravar Catakrac de BTV per veure com ho fèiem.


Després hem treballat els quatre eixos del pregó: tecnologia, llibertat d'expressió, lleure i solidaritat. Cada classe hem creat en grup una estrofa que intentés rimar amb l'estructura de la cançó del "Marrameu", l'hem enviada i hem rebut estrofes d'altres classes i escoles per millorar-les. Finalment hem rebut propostes per millorar la nostra estrofa i n'hem fet una final, que va ser inclosa dins el pregó oficial.


El pregó el vam anar a llegir a la plaça Sant Jaume el passat dijous 11 de febrer. Tot i la pluja inicial, vam poder desplaçar-nos i realitzar l'activitat! Va ser molt emocionant pels qui van anar a buscar l'Ada Colau, els qui van llegir i els qui van escoltar... i després molt divertit amb l'animació de la Tresca i la Verdesca!
Fins i tot van fer un rock amb algunes de les nostres estrofes! ... I vam acabar repartir pol·len arreu on anàvem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada