diumenge, 2 de febrer del 2014

5 al dia

I és que aquesta setmana no hem parat!
Dimarts 28 de gener els de 4t vam poder participar a la campanya ‘5 al dia’, que té com a principal objectiu promoure el consum de les fruites i hortalisses entre els infants, així com entre les seves famílies i les escoles que els formen.
I això ho vam poder fer de primera mà, visitant Mercabarna, institució que va crear la campanya el 1998.

L’eslògan de la campanya fa referència a la importància que té per a la correcta alimentació dels infants el consum d’un mínim de cinc racions diàries d’entre fruites i hortalisses. Això és el que ens van explicar els monitors quan vam arribar a la "petita gran ciutat" que és Mercabarna.



 










  Després en dos grups ben uniformats, vam visitar diferents naus del mercat central de fruites i hortalisses observant i coneixent la diversitat de productes que hi ha. Alguns no sabíem ni com es deien. Enmig de la visita ens vam deixar sorprendre pels diferents gustos tastant amb el ulls tancats diferents fruites i hortalisses.









Abans d'anar a dinar vam conèixer un magatzem on renten i empaqueten les patates. Allà ens van regalar un sac de 2 kilos de patates a cadascú!!

Vam acabar la jornada amb un bon dinar, ben saludable!! Els monitors ens havien preparat uns grans i variades amanides, sucs i aigua per beure i de postres unes delicioses broquetes de fruita!!
I abans d'aconseguir l'obsequi final vam haver de jugar a classificar i recollir selectivament els residus.


 
 
 

Per no oblidar cap detall, de tant en tant, consultarem www.5aldia.es
La visita ens ha anat molt bé per complementar l'assignatura de medi i els tallers realitzats durant el primer trimestre.

1 comentari:

  1. Els hi va encantar i van tornar amb una recepta d'amanida bonissima!!!!

    Carol, mare de Gisela, Ingrid i Ariadna Estorch

    ResponElimina