dijous, 30 de maig del 2013

Reptes periodístics a Cicle Mitjà

Durant tot el curs portem a terme un seguit d'activitats per tal de millorar la comprensió lectora i l'expressió escrita. Una d'aquestes activitats ha estat "Els Reptes Periodístics".

 


 

 

 

 


 

 

La tasca consistia en resoldre 25 trencaclosques relacionats amb el món de la premsa escrita. Els alumnes, agrupats per parelles, havien d'intentar completar tot tipus de "puzzles": ordenar una notícia, aparellar els titulars amb la foto corresponent, relacionar una pregunta amb la resposta d'una entrevista, completar una graella televisiva, cartes al director, ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Cada parella tenia un full de control on anaven anotant els reptes que aconseguien i, quan se n'assolia un, tocava resoldre un altre fins intentar arribar als 25. Els reptes estaven graduats per nivells de dificultat i alternaven català i castellà.

 

 

 

 

 

 

 

Aquí tenim l'Arnau i el Víctor en acció, 100% concentrats!!!

 

Aquest tipus d'activitat afavoreix molt la comprensió lectora i desperta un munt de recursos per millorar aquest aspecte tant important de la lectura: lectura en diagonal, buscar paraules clau, encapçalaments, estructures d'un text... I tot això amb un vocabulari gens habitual per a uns alumnes de cicle mitjà! 

També cal destacar que hi havia un viatge a Mallorca per la parella que aconseguís resoldre tots els reptes ;-) Aquí teniu alguns dels afortunats!

Llàstima que l'oferta hagi caducat!!!

 

1 comentari:

  1. Molt boooooo!!! enhorabona als afortunats!!! però que reclamin el premi que diuen que ara els productes no caduquen!!! jajajajaj

    Carol, mare de Gisela i Ingrid Estorch

    ResponElimina