dimarts, 14 de maig del 2013

Prova pilot del Projecte "Amb tu avancem"

Enguany estem duent a terme una prova pilot del Projecte "Amb tu avancem": Un Projecte d'Aprenentatge i Servei que es proposa als alumnes del Punt de Trobada de l'ESO. Els alumnes del Punt de Trobada participen voluntàriament en tasques de suport en activitats d'Innovació Pedagògica a la classe de 4t A. En aquest cas l'"Ensenyament recíproc en l'elaboració de textos" a partir d'un taller de contes.



El taller de contes està organitzat en grups de tres alumnes i cada membre del grup té un rol determinat: El secretari, el redactor i el revisor. Entre tots tres han d'elaborar un conte seguint una sèrie d'instruccions.
Donat que hi han vuit grups de treball la intervenció de més d'un docent agilitza molt la dinàmica.


La tasca dels alumnes del Punt de Trobada consisteix en guiar els grups de treball tenin en compte que no s'oblidin de fer cap pas, resolen dubtes, donen una empenteta a un grup que s'ha encallat, animen als que s'han quedat en blanc i ajuden a minimitzar les incidències. Tot plegat esdevé una ajuda valuosa pel mestre i afavoreix la dinàmica de l'activitat, al ser quatre "animadors" els temps d'espera dels grups es redueix considerablement, no hi han interrupcions i el clima de treball a l'aula és més productiu, més serè i garanteix l'atenció a la diversitat de ritmes de treball.


La valoració que en fem els professors implicats és molt positiva, els resultats ho avalen. Pel que fa als alumnes voluntaris del Punt de Trobada ens han confirmat que l'experiència ha estat per ells molt gratificant. Ara toca engrescar a la resta dels mestres i alumnes a proposar activitats adients per potenciar més dinàmiques semblants.
Agraïm la colaboració desinteressada de les alumnes d'ESO que han participat.

1 comentari:

  1. I de nouuuuuu....una molt bona iniciativa!!!!! molt bé!!!!
    Carol, mare de Gisela i Ingrid Estorch

    ResponElimina