divendres, 22 de febrer del 2013

PROJECTE GÍRGOLES I XITAKE

Durant aquest segon trimestre els alumnes 4t B estem gaudint de l'experiència del cultiu de bolets a la nostra classe.


Els resultats han estat espectaculars, i a més a més hem après moltes coses sobre fongs, substrats, miscel·lis, hivernacles, ...

Tot va començar quan el nostre tutor es va posar en contacte amb l'empresa "www.boletsdesoca.com", que ens van proporcionar el substrat, i amb un video didàctic de com el feien. Serradures de castanyer, cereals, i guix, llavors ho esterilitzaven i hi afegien el miscel·li del bolet que volíem cultivar.


A partir d'aquí, i un cop vem rebre el substrat havíem d'escollir un lloc de l'escola amb unes condicions de temperatura i humitat que els anessin bé als bolets. Vem escollir el celobert de la guarderia i uns responsables per anar mantenint el substrat ben humit.

Hi anàvem fent observacions i portàvem un control del creixement, comprovant textures, olors, ...
També vem construir un hivernacle pel xitake que semblava que no creixia, fins que el vem portar a la classe, on li van agradar més les condicions, o potser era la companyia que li fèiem que va créixer de forma espectacular en qüestió de dies, amb un barret de 26 cm.





1 comentari:

  1. Hola alumnes de 4t B,
    Som Bolets de Soca i us volíem dir que estem molt contents de com heu cuidat els substrats i que hàgiu après tantes coses sobre els bolets i el seu cultiu, ara ja heu vist ben d'aprop com és el miceli i de què s'alimenten els fongs sapròfits. Segur que us ho heu passat super bé veient créixer els bolets i esperem que també us hagi agradat menjar-vos-els!

    Una abraçada a tots!

    ResponElimina