diumenge, 16 de març del 2014

Desgin for change

Design for Change és un moviment internacional que ofereix a nens i nenes l’oportunitat de posar en pràctica les seves pròpies idees per tal de canviar el món partint del seu propi entorn.



Mitjançant una experiència de participació col·lectiva, nens i nenes d’arreu desenvolupen projectes reals que millorin el seu entorn comprenent i resolent situacions que els afecten. Cada projecte fa possible que confiïn en les seves pròpies idees per tal de millorar la realitat que els envolta i inspirin a altres nens a realitzar canvis necessaris en altres indrets del món.

La manera de treballar parteix del principi “d’aprendre fent-ne”, fomentant l’experimentació i la reflexió, entenent l’error com a un element necessari per a la construcció de l’aprenentatge.
Es tracta de generar empatia envers el propi entorn i cercar i seleccionar solucions creatives en grup, portar-les a la realitat i posteriorment reflexionar sobre el procés viscut i el desenvolupament del projecte. Els nostres companys de sisè van triar el món de la gent gran, un cop havien observat el barri i donat la seva opinió dels problemes detectats.


Fa setmanes que hi treballen i la passada va ser molt especial perquè van fer la tercera fase, ACTUAR, (després de sentir i imaginar) on van dissenyar diferents activitats per la residència d'avis Bon Repòs. Han fet manualitats, bingo, musicoteràpia, han anat a passejar i finalment els avis han vingut a l'escola a celebrar l'eucaristia. (Consulteu el bloc de cicle superior i veureu l'evolució del projecte, cliqueu aquí)



A nosaltres ens alegren els comentaris que sentim i de la manera que estan aprenent i tenim ganes de provar aquesta experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada