dimarts, 26 de febrer del 2013

MURALS COOPERATIUS

Amb els alumnes de 4t hem començat un petit mural basat en el treball en grup. La tasca consisteix en confeccionar un  mural. 

Més que el resultat final, que també es valora, en aquest tipus de treballs és té molt en compte la capacitat d'organització que té cada grup.




  

Primer de tot havíem de fer els grups. Com que teníem previst que el treball durés entre 4 o 5 setmanes, ens interessava que el grup estigués ben avingut. A partir d'aquí cada grup triava un tema del treball, i es repartia les tasques segons un guió que havien fet. Així cada membre del grup esdevenia un "expert" en un apartat del tema segons què volien saber.

 

 

Ens interessava que el treball es conservés un cop fet el mural, i vem decidir fer "fitxes" en DIN A 4, i enganxar-les en un fons de paper. Així un cop acabat el mural podríem recuperar les fitxes de cada treball i enquadernar-les. Llavors ja era qüestió d'organitzar-se, saber delegar, cedir, compartir, arribar a acords, prendre decisions, acceptar-les, assumir un rol dins del grup, ...

 

Hi va haver grups que de seguida es posaven d'acord, i altres que els costava una mica més arrencar. Grups que cada petit acord els costava molta estona de debat. Grups que avançaven amb rapidesa i altres més desorganitzats. L'experiència és molt positiva, ja que "obliguem" als alumnes a prendre unes decisions que normalment pren el mestre. i aquest, només ha d'anar guiant el treball i supervisar que es vagin mantenint els acords i els terminis d'entrega de treballs. 

 

 







 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada